Wij, Sinjoren zijn echte Bourgondiërs. Vele volle terrasjes bewijzen dit. Weet, dat U op één de oudste van Antwerpen zit.
Meer dan 400 jaar geleden stond dit huis op een met gras bezaaid kerkhof. In de volksmond “’t Groenkerkhof” genoemd.

In 1784 verhuisde dit kerkhof naar Stuyvenberg en het Kiel, zodat het plein werd omgedoopt tot eerst “Place de l’égalité” en later tot “Place Bonaparte”

Hoewel het steeds een pleisterplaats voor notabelen was, ging het er volks en gezellig aan toe. Zo heerste er met de dagelijkse bloemenmarkt een drukte van jewelste en toen de stad in 1873 tal van olmen plantte spral men opnieuw van ’t Groenkerkhof of de “Place Verte”. Ondertussen werd Antwerpen een internationale draaischijf die zelfs de allereerste Wereldtentoonstelling binnenhaalde. (1885)

In het hart van de stad, waar men dit mooie plein gewoonweg “Groenplaats” was gaan noemen, bruist het van het leven. Dit pand bijvoorbeeld was in 1907 een tof boetiekje, uitgebaat door ene Emma Vos. Deze toverde in 1910 haar winkeltje om in een bloeiende horeca-zaak “Le Repos De Congolais”, een hotel dat druk bezocht werd door zakenlui die pendelen tussen België en z’n toenmalige kolonie.

Na de oorlog stampte men hier een brasserie uit de grond waar vooral “Le Beau Monde” over de vloer kwam. En toen in de zeventiger jaren de metro voltooid was, kwam hier het zonovergoten terras.

Vele prominenten uit de sport- en showbizz hebben hier altijd hun gading gevonden en zo is Brasserie “De Post”, tot op vandaag, nog steeds de “Place-to-be” van ‘ stad.

Zeker zijn van je plaats?